Competències i objectius
- Context de l'assignatura per al curs 2010-11
- Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
- Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11
Context de l'assignatura per al curs 2010-11
Sense dades
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències específiques (CE)
- E37 : Adquirir coneixements bàsics sobre toxicologia i el fenomen tòxic.
- E38 : Conèixer les principals bases de dades i fonts d''informació sobre les propietats toxicològiques de substàncies químiques.
- E39 : Identificar els diferents tipus de substàncies tòxiques presents en els aliments i els seus riscos.
- E40 : Avaluar l''exposició a través de la dieta a una determinada substància química.
- E41 : Conèixer, comprendre i aplicar el procés d'avaluació dels regs tòxics de les substàncies químiques.
- E42 : Aplicar el procés administratiu com a eina de gestió en un servei de dietètica i nutrició.
- E43 : Adquirir les habilitats pertinents per a treballar en equip com a unitat en les unitats en què s'estructuren de manera unidisciplinària o multidisciplinària els professionals i altre personal relacionat amb l'avaluació diagnòstica i tractaments en dietètica i nutrició.
- E44 : Conèixer els aspectes bàsics del sistema sanitari espanyol relacionats amb la gestió dels serveis de salut, fonamentalment els que estan relacionats amb factors nutricionals.
- E45 : Saber quins canals de comunicació interna o externa s'han d'implantar en tota organització perquè el servei de nutrició aconseguisca l'objectiu que tots els professionals coneguen els seus projectes.
- E46 : Conèixer els sistemes d'acreditació d'implantació de circuits de qualitat.
- E47 : Diferenciar entre qualitat real i qualitat percebuda.
Competències generals del títol (CG):>>Mòdul de ciències dels aliments
- 13 : Conèixer els sistemes de producció i els processos bàsics en l'elaboració, transformació i conservació dels principals aliments.
- 16 : Conèixer la microbiologia, parasitologia i toxicologia dels aliments.
Competències generals del títol (CG):>>Mòdul d'higiene, seguretat alimentària i gestió de qualitat
- 18 : Elaborar, aplicar, avaluar i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos, aplicant-hi la legislació vigent.
- 19 : Participar en el disseny, organització i gestió dels diferents serveis d'alimentació.
- 20 : Col·laborar en la implantació de sistemes de qualitat.
- 21 : Avaluar, controlar i gestionar aspectes de la traçabilitat en la cadena alimentària.
- 22 : Conèixer els aspectes relacionats amb l'economia i gestió de les empreses alimentàries.
- 23 : Assessorar científicament i tècnicament sobre els productes alimentaris i el seu desenvolupament. Avaluar el compliment d'aquest assessorament.
- 24 : Participar en els equips empresarials de màrqueting social, publicitat i al·legacions saludables.
- 25 : Col·laborar en la protecció del consumidor en el marc de la seguretat alimentària.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Formar l'alumnat en els aspectes bàsics del món microbià i la importància que té per a la salut humana.
- Conèixer la biologia dels microorganismes: característiques ultraestructurals, fisiològiques i genètiques.
- Conèixer els factors que afecten el creixement microbià.
- Adquirir un concepte clar dels diversos grups microbians d'importància en aliments.
- Conèixer la capacitat patogènica i les implicacions dels principals microorganismes d'importància en aliments.
- Conèixer els mètodes de conservació d'aliments.
- Aprendre a treballar en condicions d'esterilitat.
- Familiaritzar-se amb les tècniques i els instruments més utilitzats al laboratori de microbiologia.
- Conèixer els mètodes de cultiu, aïllament, identificació i conservació dels microorganismes.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11
Sense dades
;