Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2023-24

Assignatura optativa oferida en quart curs del Grau en Gastronomia i Arts Culinàries. El desenvolupament dels seus continguts i la consecució dels objectius permeten millorar l'ocupabilitat de l'alumnat diplomat del Grau mitjançant el reforç de les seues capacitats en els àmbits vinculats a les iniciatives de desenvolupament local vinculades a la gastronomia i relacionades amb:
a) La valoració dels recursos d'un territori com a base per a l'atracció de turisme gastronòmic.
b) El disseny i gestió de productes turístics gastronòmics atractius.
c) Les pautes per a l'anàlisi i diagnòstic dels actors implicats i les potencialitats d'un territori com a destinació de turisme gastronòmic sostenible.
d) El disseny d'estratègies de resposta al diagnòstic i la implementació d'objectius i accions per a fomentar el desenvolupament local mitjançant el turisme gastronòmic sostenible.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG6 : Adquirir coneixements d'altres cultures i costums que capaciten per a treballar en un context professional internacional en l'àmbit de la gastronomia.
  • CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

 

Competències Específiques

  • CE1 : Comprendre el funcionament de les regions-destine de turisme gastronòmic, les seues estructures turístiques i sectors empresarials relacionats
  • CE13 : Conèixer i comprendre la importància de les denominacions d'origen i les oportunitats que es deriven per al sector gastronòmic
  • CE2 : Conèixer els principals indicadors, variables i fonts d'informació per a l'anàlisi econòmica del turisme i la seua relació amb el fenomen gastronòmic

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Identificar i prevenir els impactes negatius del turisme en el patrimoni gastronòmic local.
  • Desenvolupar coneixements i habilitats per a dinamitzar el turisme gastronòmic a partir del patrimoni local.
  • Desenvolupar coneixements i habilitats per a incorporar la perspectiva cultural en els plans estratègics i les iniciatives de desenvolupament local vinculades a la gastronomia.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24

Desenvolupar coneixements i habilitats per a identificar als actors implicats en l'oferta d'un territori com a destinació de turisme gastronòmic sostenible.

 

 

;

Dades generals

Codi: 21734
Professor/a responsable:
PALAZON FERRANDO, SALVADOR
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,20
Crèdits pràctics: 1,20
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: GEOGRAFIA HUMANA
    Àrea: GEOGRAFIA HUMANA
    Crèdits teòrics: 1,2
    Crèdits pràctics: 1,2
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix