Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2023-24

L'assignatura presenta a l'alumne una perspectiva des d'un punt de vista cultural i nutricional de les cuines més rellevants a nivell mundial.
La gastronomia és un concepte dinàmic que està en constant evolució a causa de les millores quant a tècniques de cuina noves, avanços en la nutrició i una gran influència i fusió d'altres cultures gastronòmiques.
La globalització afecta directament a la nostra alimentació i cultura gastronòmica. A nivell gastronòmic la cultura de cada país ha tingut i tindrà al llarg del temps una gran influència d'altres cultures a nivell de tècniques culinàries, aliments i condiments. De fet, en l'actualitat està guanyant rellevància la cuina fusió de dues o més cultures gastronòmiques.
Per tant, és de gran interès conèixer les principals i més influents gastronomies a nivell mundial, el seu origen, basi culinària i la influència que poden tenir sobre la nostra salut.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG5 : Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.

 

Competències Específiques

  • CE11 : Conèixer i saber executar aquelles elaboracions tradicionals típiques de les diferents gastronomies locals i mundials, així com comprendre la seua evolució històrica
  • CE12 : Conèixer els factors socioculturals que condicionen la gastronomia i incideixen en la selecció i classificació d'aliments i ingredients i en les elaboracions culinàries

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Conèixer els contextos socials, culturals, econòmics que han actuat en l'evolució de les diverses cultures gastronòmiques.
  • Conèixer els productes de les diverses zones i cultures gastronòmiques.
  • Conèixer les elaboracions de les diverses cultures gastronòmiques.
  • Conèixer les matèries primeres característiques de la cuina (nobles, restes, autòctones i globalitzades).

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24

• Conèixer la base culinària de les principals i més influents cultures gastronòmiques a nivell mundial.
• Conèixer la influència sobre la salut de les principals i més influents cultures gastronòmiques a nivell mundial.
• Aplicar els coneixements de la gastronomia de diferents països a la cuina.
• Aprendre a adaptar i fusionar la cuina de diferents cultures gastronòmiques.
• Promoure la salut a través de l'aprenentatge de recursos gastronòmics provinents d'altres cultures.

 

 

;

Dades generals

Codi: 21733
Professor/a responsable:
MARTINEZ SEGURA, ASIER
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,20
Crèdits pràctics: 1,20
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 1,2
    Crèdits pràctics: 1,2
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix