Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2023-24

La asignatura de “Innovación tecnológica en cocina” busca que el estudiante del Grado en Gastronomía y Artes Culinarias pueda finalizar sus estudios con la capacidad de afrontar los retos derivados de incluir el uso de tecnologías avanzadas e innovadoras para llevar a cabo las operaciones usuales en el desarrollo global del proceso gastronómico en la cocina. Para ello, se presentarán las últimas tecnologías de vanguardia realizando especial hincapié en el conocimiento de sus fundamentos y del equipamiento básico y necesario para llevarlas a cabo. Dado, que cualquier proceso innovador en la cocina se fundamenta en la propuesta de una nueva idea, se trasladará a los estudiantes la forma en la que se debe aplicar el método científico para abordar el desarrollo del proceso innovador.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG6 : Adquirir coneixements d'altres cultures i costums que capaciten per a treballar en un context professional internacional en l'àmbit de la gastronomia.

 

Competències Específiques

  • CE25 : Demostrar capacitat d'innovació i creativitat en l'espai culinari i gastronòmic
  • CE5 : Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari
  • CE7 : Comprendre i analitzar críticament el caràcter dinàmic i evolutiu dels fenòmens culinari i gastronòmic en la societat actual, així com conèixer les últimes tendències en gastronomia

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Adquirir coneixements avançats quant a l'aplicació de tecnologia científica en la cuina.
  • Tenir nocions teòriques i pràctiques quant a principals tècniques i equipaments en cuina innovadora.
  • Conèixer el procediment general per a abordar la creació d'un procés innovador en l'àmbit culinari.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24

-Conocer los fundamentos del método científico y su aplicación en un proceso de desarrollo de innovación en la cocina
-Conocer los fundamentos de las técnicas más avanzadas y vanguardistas en el proceso de la cocina
-Conocer los equipamientos necesarios para llevar a cabo las principales técnicas vanguardistas de aplicación en la cocina.

 

 

;

Dades generals

Codi: 21730
Professor/a responsable:
MONTIEL LEGUEY, VICENTE
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,20
Crèdits pràctics: 1,20
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA FÍSICA
    Àrea: QUÍMICA FÍSICA
    Crèdits teòrics: 0,6
    Crèdits pràctics: 0,6
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.
  • Dep.: QUÍMICA ORGÀNICA
    Àrea: QUÍMICA ORGÀNICA
    Crèdits teòrics: 0,6
    Crèdits pràctics: 0,6

Estudis en què s'imparteix