Competències i objectius
- Context de l'assignatura per al curs 2023-24
- Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
- Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24
Context de l'assignatura per al curs 2023-24
La gastronomia mediterrània és una filosofia basada en una forma concreta d'alimentar-se, de conèixer els aliments, de relacionar-se i gaudir amb l'entorn. En aquesta assignatura s'analitzaran els aspectes gastronòmics, nutricionals i d'elaboracions culinàries de la cuina mediterrània i alacantina. Es donaran a conèixer les principals característiques de la gastronomia mediterrània i alacantina des d'un punt de vista nutricional i culinària.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita
Competències generals
- CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
- CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
- CG5 : Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.
Competències Específiques
- CE11 : Conèixer i saber executar aquelles elaboracions tradicionals típiques de les diferents gastronomies locals i mundials, així com comprendre la seua evolució històrica
- CE28 : Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques
- CE32 : Identificar els ingredients claus i els processos d'elaboració típics de la gastronomia mediterrània, així com els seus efectes beneficiosos sobre la salut
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Elaborar diversos plats de la cultura gastronòmica alacantina. Conèixer els aspectes relacionats amb la cultura gastronòmica de la Mediterrània.
- Comunicar eficaçment idees, propostes, conceptes, nous productes, identificant el públic objectiu i el context de comunicació.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24
- Conèixer les principals característiques de les gastronomia mediterrània
- Conèixer les matèries primeres utilitzades en els principals plats més significatius de la cuina mediterrània i alacantina
- Elaborar diferents plats de la cultura gastronòmica alacantina. Conèixer els diferents aspectes relacionats amb la cultura gastronòmica del Mediterrani.
- Comunicar de manera eficaç idees, propostes, conceptes, nous productes, identificant el públic objectiu i el context de comunicació.
;