Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

L'assignatura de “Tecnologia dels aliments aplicada a la gastronomia” pretén aportar a l'estudiant del Grau en Gastronomia i Arts Culinàries una base de coneixement sobre les operacions bàsiques utilitzades en les indústries alimentàries per als processos d'elaboració, transformació, conservació, envasament, emmagatzematge i transport dels aliments. És necessari que l'alumne conega els principis fonamentals d'aquestes operacions, així com els equips emprats i els efectes que tenen sobre els aliments. Les alteracions que poden patir els aliments com a conseqüència de diferents factors també seran tractades. Dins d'aquesta assignatura s'empraran conceptes ja adquirits pels alumnes en altres assignatures del Grau, com a conceptes físic-químics bàsics (estequiometria, enllaç químic, termodinàmica, cinètica i equilibri químic). La localització de l'assignatura dins del Pla d'Estudis de Grau en el primer semestre del tercer curs és l'adequada perquè els alumnes ja hagen assimilat els conceptes previs en Química, així com en Bromatologia i Anàlisi d'Aliments.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG5 : Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.

 

Competències Específiques

  • CE20 : Conèixer els canvis biològics, químics i físics que es poden produir en les matèries primeres alimentàries durant la seua preparació o magatzematge
  • CE5 : Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari
  • CE6 : Conèixer i saber utilitzar l'instrumental i els sistemes de conservació, emmagatzematge i envasat de productes alimentaris i les possibles modificacions en les propietats finals del producte

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Reconèixer els objectius i les particularitats de la producció industrial d'aliments.
  • Utilitzar la ciència per a explicar alguns dels fenòmens de cuina.
  • Conèixer les diverses fonts de coneixement (bibliogràfiques, Internet, etc.) relacionades amb la ciència i tecnologia d'aliments.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

  1. Reconéixer els objectius i particularitats de la producció industrial d'aliments.
  2. Utilitzar la ciència per a explicar alguns dels fenòmens que ocorren en cuina.
  3. Conéixer les diferents fonts de coneixement (bibliogràfiques, Internet, etc.) relacionades amb la ciència i tecnologia d'aliments

 

 

;

Dades generals

Codi: 21723
Professor/a responsable:
RAMOS SANTONJA, MARINA
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,00
Crèdits pràctics: 1,40
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 1
    Crèdits pràctics: 1,4
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix