Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

La asignatura "Sumilleria y Mixología" es una asignatura obligatoria de segundo curso del Grado de Ciencias Gastronómicas, que se imparte en la Facultad de Ciencias de la Universidad de Alicante. Esta asignatura tiene una carga lectiva total de 6 créditos ECTS que se impartirán en el segundo cuatrimestre y pertenece al bloque de Elaboración Culinaria. Esta asignatura pretende iniciar a los alumnos en las nociones básicas sobre las funciones de sumiller (desde elegir el tipo de bebida, hasta el servicio) y conocerá los maridajes clásicos y los actuales, para poder perfeccionar la elección de la bebida según la comida.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG5 : Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.

 

Competències Específiques

  • CE23 : Adquirir nocions bàsiques sobre enologia, sommelieria i cocteleria i conèixer els fonaments del maridatge
  • CE24 : Conèixer el paper dels ingredients i additius sobre les propietats sensorials dels productes alimentaris elaborats
  • CE31 : Conèixer i saber aplicar els protocols que s'utilitzen en el control de la qualitat organolèptica i culinària

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Aprendre a fer el tast de vins i d'altres begudes i productes selectes propis de sommelieria, dissenyar-ne l'oferta, gestionar-ne la conservació i amb un servei especialitzat.
  • Saber assessorar quant a l'harmonia entre vins i plats. Aprendre les tècniques clàssiques i modernes de la cocteleria.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

Conocer las distintas zonas vitivinícolas del mundo e identificar los diferentes tipos de vinos que pueden existir en el mercado.

Conocer el funcionamiento de bodegas de vinos y el proceso de elaboración de los vinos.

Describir el proceso de elaboración de licores y cervezas.

Elaborar y gestionar la carta de vinos de una instalación hostelera.

Conocer conceptos básicos de cata y de servicio al cliente.

Conocer normas de seguridad e higiene en sumillería.

 

 

 

;

Dades generals

Codi: 21722
Professor/a responsable:
RAMOS SANTONJA, MARINA
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 0,00
Crèdits pràctics: 2,40
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 2,4
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix