Competències i objectius

Informació provisional. Pendent d'aprovació pel Consell de Departament.

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

En la asignatura Protección de la Calidad en la Actividad Gastronómica se aborda en profundidad el estudio de las diversos medios que ofrece el derecho para, de un lado, la protección de la creatividad en la restauración y, de otro, la tutela de la calidad en el ámbito gastronómico. Para ello, se prestará especial interés en los diferentes derechos de propiedad intelectual presentes en la industria alimentaria, el sector vitivinícola o la actividad hostelera que sirven para su protección así como otras normas complementarias en materia de competencia desleal o secreto empresarial que sirven al mismo fin. Igualmente, son objeto de estudio los contratos característicos de la actividad gastronómica así como la regulación jurídica de las nuevas tecnologías aplicadas a la restauración.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

 

Competències Específiques

  • CE13 : Conèixer i comprendre la importància de les denominacions d'origen i les oportunitats que es deriven per al sector gastronòmic
  • CE14 : Conèixer i utilitzar de forma efectiva les eines i mitjans d'informació/comunicació per a una presa de decisions eficient que permeta posicionar i distingir enfront d'uns altres als professionals de la gastronomia
  • CE35 : Conèixer i saber aplicar les normes, estàndards i procediments de seguretat alimentària

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Conèixer, saber aplicar i identificar les normes destinades a la protecció de la qualitat diferenciada, origen i prestigi dels aliments emprats en gastronomia per a la seua protecció.
  • Conèixer, saber aplicar i identificar els sistemes de protecció dels processos de producció, de les matèries primeres empleades i de les tècniques tradicionals aplicades en la gastronomia.
  • Conèixer, saber aplicar i identificar el conjunt de normes jurídic privades que permeten protegir l'activitat, la creativitat, la innovació, el prestigi i els elements emprats en la gastronomia i restauració.
  • Conèixer, saber aplicar i identificar la normativa de qualitat diferenciada específica dels vins i begudes espirituosas, així com la seua importància en la gastronomia.
  • Conèixer, saber i aplicar la normativa bàsica relacionada amb els problemes derivats de les relacions jurídiques de les persones intervinents en el sector de la restauració.
  • Conèixer, saber i aplicar els principals problemes d'organització jurídica que es plantegen per als professionals i empresaris dedicats a la gastronomia.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

Conocer, saber aplicar e identificar las normas destinadas a la protección de la calidad diferenciada, origen y prestigio de los alimentos empleados en gastronomía para su protección.¿

Conocer, saber aplicar e identificar los sistemas de protección de los procesos de producción, de las materias primas empleadas y de las técnicas tradicionales aplicadas en la gastronomía.

Conocer, saber aplicar e identificar el conjunto de normas jurídico privadas que permiten proteger la actividad, la creatividad, la innovación, el prestigio y los elementos empleados en la gastronomía y restauración.¿

Conocer, saber aplicar e identificar la normativa de calidad diferenciada específica de los vinos y bebidas espirituosas, así como su importancia en la gastronomía.

Conocer, saber y aplicar la normativa básica relacionada con los problemas derivados de las relaciones jurídicas de las personas intervinientes en el sector de la restauración.

¿Conocer, saber y aplicar los principales problemas de organización jurídica que se plantean para los profesionales y empresarios dedicados a la gastronomía.

 

 

;

Dades generals

Codi: 21718
Professor/a responsable:
GIMENO BEVIA, JOSE VICENTE
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,80
Crèdits pràctics: 0,60
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: DRET MERCANTIL I DRET PROCESSAL
    Àrea: DRET MERCANTIL
    Crèdits teòrics: 1,8
    Crèdits pràctics: 0,6
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix