Competències i objectius
- Context de l'assignatura per al curs 2019-20
- Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
- Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20
Context de l'assignatura per al curs 2019-20
Se trata de una asignatura que intenta complementar los conocimientos adquiridos en Inmersión y Experimentación en Gastronomía dentro de la parte de conocimientos culinarios que el alumno que estudia el Grado en Gastronomía y Artes Culinarias debe abordar. Esta asignatura se da simultáneamente con otra que es Panadería, Resposteria y Heladería la cual aborda la otra parte importante de los aspectos culinarios.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita
Competències generals
- CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
- CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
Competències Específiques
- CE20 : Conèixer els canvis biològics, químics i físics que es poden produir en les matèries primeres alimentàries durant la seua preparació o magatzematge
- CE34 : Conèixer els components dels aliments, les seues propietats físiques i químiques, i el seu valor nutritiu
- CE5 : Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari
- CE6 : Conèixer i saber utilitzar l'instrumental i els sistemes de conservació, emmagatzematge i envasat de productes alimentaris i les possibles modificacions en les propietats finals del producte
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Conèixer els canvis més importants que poden afectar els aliments per transformació de nutrients durant la preparació prèvia al procés de cocció i després de la cocció.
- Aquest coneixement, a més, ha de permetre'ls poder seleccionar amb criteri les formes de preparació i cocció d'aliments més saludables.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20
-Conocer las técnicas de cocción básicas y el efecto que estas pueden tener sobre algunos componentes de los alimentos.
-Conocer algunos procesos químico-físicos que ocurren durante la preparación y cocción de los alimentos.
-Estimar el contenido nutricional de platos cocinados siguiendo criterios acordados a nivel europeo.
-Familiarizarse con tamaños de ración recomendados de alimentos para saber aplicarlo prácticamente.
;