Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

La asignatura de Fundamentos de la Nutrición y Alimentación, es una asignatura obligatoria y semestral, a impartir en el primer semestre del primer curso del Grado en Gastronomía. Se trata de una asignatura necesaria para adquirir los conceptos y conocimientos básicos en Nutrición y Alimentación y poder aplicar en otras materias del Grado como: Bromatología Descriptiva, Gastronomía Saludable, Análisis Sensorial en Gastronomía y Tecnología de los alimentos. A su vez constituye la base necesaria e imprescindible para la elaboración y comprensión de una alimentación saludable y su aplicación profesional a la elaboración equilibrada de platos y menús aplicado a individuos o colectividades.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

 

Competències Específiques

  • CE26 : Conèixer els principis bàsics d'una dieta equilibrada i adquirir les habilitats necessàries per a incorporar-les a l'àmbit gastronòmic
  • CE34 : Conèixer els components dels aliments, les seues propietats físiques i químiques, i el seu valor nutritiu

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Conèixer els nutrients i les seues funcions, a més de les formes actives presents en els aliments.
  • Conèixer les necessitats nutritives i energètiques de l'organisme humà.
  • Conèixer i comprendre els processos d'ingestió, transformació i utilització dels aliments per l'organisme humà.
  • Adquirir els coneixements necessaris per a comprendre les bases del balanç energètic en l'ésser humà (ingesta i despesa).
  • Saber fer una valoració nutricional.
  • Saber llegir i interpretar la informació nutricional dels productes destinats a l'alimentació humana.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

  • Conocer los nutrientes y sus funciones así como las formas activas presentes en los alimentos.
  • Conocer las necesidades nutritivas y energéticas del organismo humano.
  • Conocer y comprender los procesos de ingestión, transformación y utilización de los alimentos por el organismo humano.
  • Adquirir los conocimientos necesarios para comprender las bases del balance energético en el ser humano (ingesta y gasto).
  • Saber realizar una valoración nutricional individual y colectiva.
  • Saber leer e interpretar la información nutricional de los productos destinados a la alimentación humana.

 

 

;

Dades generals

Codi: 21701
Professor/a responsable:
VALDES GARCIA, ARANTZAZU
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,40
Crèdits pràctics: 1,00
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 1,4
    Crèdits pràctics: 1
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix