Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2012-13

Asignatura dedicada al estudio de las sociedades medievales y postmedievales, a través de análisis y reconocimiento de sus principales vestigios arqueológicos, atendiendo a la gestión, conservación, difusión y divulgación del patrimonio postclásico en el marco de la problemática histórica en la que se inscribe.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències generals del títol (CG)

  • CG1 : Raonament crític.
  • CG2 : Capacitat d'anàlisi i de síntesi.
  • CG9 : Compromís social amb la pluralitat i diversitat de realitats de la societat actual, des del respecte als drets fonamentals i a la igualtat entre homes i dones, la igualtat d'oportunitats, la no-discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat i els valors d'una cultura de pau i democràcia.

 

Competències específiques (CE)

  • CE1 : Identificar, analitzar i explicar la història des dels àmbits local, nacional, europeu i universal, entesa com un procés complex i dinàmic.
  • CE10 : Capacitat d'utilitzar els recursos, les tècniques informàtiques i d'Internet amb la finalitat d'actualitzar els coneixements en els nous instruments de difusió de la informació.
  • CE2 : Comprendre i explicar la relació entre els esdeveniments, processos i conflictes actuals i els desenvolupats en el passat.
  • CE4 : Utilitzar amb propietat els conceptes, categories, teories i temes més rellevants de les diferents branques de la investigació històrica (econòmica, social, política, cultural, de gènere, entre altres), així com apreciar la importància que tenen per a la investigació els diversos contextos econòmics, polítics, culturals i socials.
  • CE7 : Llegir, analitzar i interpretar el registre arqueològic.
  • CE8 : Capacitat de comunicar i argumentar de forma oral i escrita en qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana d'acord amb la terminologia i tècniques usuals en la professió historiogràfica.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Identificar i comprendre els processos històrics desenvolupats en les societats medievals i postmedievals.
  • Diferenciar aquests processos, a través dels registres arqueològics específics de cada formació social o període cultural.
  • Distingir i explicar els principals indicadors arqueològics d'aquestes societats.
  • Aplicar els principis de la metodologia arqueològica a la resolució de problemes històrics.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2012-13

1. Conocer e identificar los principales vestigios arqueológicos generados por las sociedades medievales y postmedievales
2. Analizar la vinculación de las fuentes arqueológicas en las problemáticas históricas de las diferentes sociedades que las generan
3. Comprender y valorar el potencial de los registros arqueológicos de los periodos históricos más recientes y su aportación a la Historia
4. Adquirir un compromiso profesional en relación con la gestión, conservación y divulgación del patrimonio postclásico

 

 

;

Dades generals

Codi: 32034
Professor/a responsable:
DOMENECH BELDA, CAROLINA
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,20
Crèdits pràctics: 1,20
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: PREHISTÒRIA, ARQUEOLOGIA, HISTÒRIA ANTIGA, FILOLOGIA GREGA I FIL. LLATINA
    Àrea: ARQUEOLOGIA
    Crèdits teòrics: 1,2
    Crèdits pràctics: 1,2
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix