Competències i objectius
- Context de l'assignatura per al curs 2018-19
- Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
- Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
Context de l'assignatura per al curs 2018-19
Informar sobre la importància de conèixer, recomanar i servir adequadament els vins perquè representen una part important del nostre patrimoni gastronòmic i suposen un percentatge elevat en el grau de satisfacció que ens produeix una comida.un bon maridatge realça el que se'ns presenta en el plat, un mal maridatge pot arruïnar-lo. Ens introduirem en el món del vi a través de importanes sommeliers de la Comunitat Valenciana que ens trasaladarán els seus coneixements i experiència. En aquest marc és imprescindible conèixer el paper de les Denominacions d'Origen i en concret el funcionament de la D.O Vins d'Alacant. D'altra banda ens introduirem en el coneixement de la cocteleria clàssica i la mixología, una tendència de la cocteleria que en els últims anys ha pres gran força. Els mixólogos enfoquen el seu treball en l'art i destresa de barrejar begudes, crear còctels i elaborar nous i exòtiques begudes que es diferencies dels còctels coneguts, experimentant amb licors, espècies i mescladors poc comuns. En general els mixólogos amplian les fronteres de la cocteleria clàssica.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA
Competències generals
- CG2 : Ser capaç d'organitzar-se en els terminis assignats sense alterar la qualitat del producte final.
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE10 : Ampliar i aprofundir en les habilitats i els coneixements de la sumillería.
MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA
Competències generals
- CG2 : Ser capaç d'organitzar-se en els terminis assignats sense alterar la qualitat del producte final.
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE16 : Ampliar i aprofundir en les habilitats i els coneixements de la sumillería.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
- Descriure el coneixement d'enologia, viticultura, gestió i protocol del vi
- Explicar les normes i procediments de la cocteleria clàssica i la mixología de la mà d'experts bartendres que ens desgranaran noves propostes i tendències
;