Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

Debido al proceso de globalización se observa en nuestra sociedad una cierta homogeneización de la alimentación, con la consecuente perdida de diversidad, al tiempo que están apareciendo nuevas culturas alimentarias ligadas al flujo migratorio.
Hasta hace poco tiempo era posible observar la relación existente entre la manera de alimentarse de los pueblos y el espacio en el que vivían, pero hoy ya no podemos saber en qué lugar del planeta nos encontramos por el tipo de cocina que se practica o por la decoración del restaurante. Nuestra forma de comer está cambiando y lo hace a paso rápido. Estamos viviendo importantes transformaciones gastronómicas. Se come de manera diferente a como se hacía antaño. Se ha roto la estacionalidad de los productos y la globalización ha llegado a nuestras mesas, basta dar una vuelta por nuestros mercados para encontrar alimentos casi de cualquier parte del mundo: algas de Irlanda, setas chinas, salsas japonesas, frutas de cualquier rincón de Sudamérica…
En este contexto algunas cocinas como la japonesa o la peruana se han convertido en un referente gastronómico con gran representación internacional.

 

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

EXPERT EN HISTÒRIA, GLOBALITZACIÓ I TURISME ENTORN DE L'ARRÒS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

 

Competències generals

  • CG5 : Obtenir coneixements d'arrossos i alta cuina mediterrània d'altres cultures i costums que permeten treballar en un context internacional i en l'àmbit de l'alta cuina mediterrània.
  • CG6 : Adaptar i ajustar els coneixements adquirits a l'activitat professional, emetent judicis que induïsquen una reflexió crítica en l'àmbit dels arrossos i l'alta cuina mediterrània.

 

Competències Específiques

  • CE4 : Determinar la implicació del turisme gastronòmic i de la globalització alimentària en la gastronomia mediterrània.
  • CE5 : Desenvolupar habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors en arrossos i alta cuina mediterrània amb un alt grau d'autonomia.

 

MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA

 

Competències generals

  • CG5 : Obtenir coneixements d'arrossos i alta cuina mediterrània d'altres cultures i costums que permeten treballar en un context internacional i en l'àmbit de l'alta cuina mediterrània.
  • CG6 : Adaptar i ajustar els coneixements adquirits a l'activitat professional, emetent judicis que induïsquen una reflexió crítica en l'àmbit dels arrossos i l'alta cuina mediterrània.

 

Competències Específiques

  • CE4 : Determinar la implicació del turisme gastronòmic i de la globalització alimentària en la gastronomia mediterrània.
  • CE5 : Desenvolupar habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors en arrossos i alta cuina mediterrània amb un alt grau d'autonomia.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

La asignatura analiza las transformaciones que ha experimentado nuestra alimentación debido a la globalización y la importancia de nuevas cocinas que se han introducido en nuestra vida cotidiana como la cocina japonesa, la asiática o la peruana.
También plantea la necesidad de la diferenciación en un mundo globalizado y nos orienta sobre cómo organizar una propuesta de negocio con identidad propia.

 

 

 

;

Dades generals

Codi: 78952
Professor/a responsable:
BERNABEU MESTRE, JOSEP
Crèdits ECTS: 3,00
Crèdits teòrics: 0,90
Crèdits pràctics: 0,00
Càrrega no presencial: 2,10

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
    Àrea: HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA
    Crèdits teòrics: 0,9
    Crèdits pràctics: 0
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix