Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

La asignatura Seminarios interdisciplinares se imparte en el segundo semestre del curso académico, y su objetivo principal es que el alumnado se inicie en el estudio o, en su caso, profundice en el debate y la reflexión sobre cuestiones específicas en el ámbito de la violencia de género.

Por ello, el programa de la asignatura consiste en cuatro seminarios que estarán dedicados a otros tantos bloques temáticos, en los que aspectos particulares del fenómeno de la violencia de género se enfocan, respectivamente, desde las perspectivas del Derecho del trabajo, la práctica judicial, las políticas asistenciales y la intervención policial.

La asistencia del alumnado a estos seminarios es obligatoria, requiriéndose, asimismo, su participación activa y relevante en los mismos para alcanzar los objetivos formativos de la asignatura.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències generals

  • CG1 : Ser capaç d'utilitzar els principis i valors com a eina de treball en la interpretació i aplicació del Dret.
  • CG2 : Saber conèixer i utilitzar els recursos i eines per a la prevenció i resolució dels conflictes derivats de l'exercici de la violència de gènere.
  • CG5 : Ser capaç d'implementar i integrar la perspectiva de gènere en l'abordatge pluridisciplinar de la violència contra les dones.
  • CG6 : Sensibilització davant les greus repercussions que té el fenomen de la violència de gènere.
  • CG7 : Ser capaç de realitzar un aprenentatge autònom i autocrítico.
  • CG8 : Desenvolupar habilitats de treball en equip i escolta activa.

 

Competències Específiques

  • CE10 : Comprendre i explicar les mesures laborals de protecció de les víctimes de violència de gènere, i ser capaç d'assessorar i/o gestionar en matèria dels seus drets laborals.
  • CE12 : Conèixer la visió de les institucions governamentals (estatals i autonòmiques) sobre la necessària coordinació entre les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en matèria de violència de gènere, i prendre consciència dels efectes beneficiosos d'una adequada interacció entre ells.
  • CE16 : Comprendre i explicar els danys que es poden derivar de la violència de gènere.
  • CE18 : Ser capaç d'identificar i comprendre les conductes constitutives de delicte en l'àmbit de la violència de gènere.
  • CE7 : Ser capaç d'integrar i d'aprofundir de forma interdisciplinària els resultats del procés d'aprenentatge.
  • CE8 : Conèixer i comprendre la labor assistencial desenvolupada amb les víctimes de la violència de gènere.
  • CE9 : Conèixer i comprendre els problemes que afronta el poder judicial i el ministeri públic en l'àmbit de la violència de gènere.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

1. Analizar en profundidad temas relacionados con el fenómeno de la violencia de género que no han sido tratados —debido a su especificidad y complejidad— en las demás asignaturas de la titulación, o que se han abordado más superficialmente.

2. Promover entre el alumnado el debate y la reflexión sobre determinados problemas transversales a la violencia de género.

3. Ofrecer al alumnado una visión práctica del fenómeno desde el punto de vista de los profesionales que participan en su gestión.

 

 

 

;

Dades generals

Codi: 78827
Professor/a responsable:
SANDOVAL CORONADO, JUAN CARLOS
Crèdits ECTS: 1,00
Crèdits teòrics: 0,20
Crèdits pràctics: 0,20
Càrrega no presencial: 0,60

Departaments amb docència

  • Dep.: DRET INTERNACIONAL PÚBLIC I DRET PENAL
    Àrea: DRET INTERNACIONAL PÚBLIC I RELACIONS INTERNACIONALS
    Crèdits teòrics: 0,2
    Crèdits pràctics: 0,2
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix