Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

We propose an introduction to the enological culture and to its components, such as vine growing, wine production, wine tasting, landscape, uses and customs and, in short, a human geography of the Alicante province wine-growing comarcas (areas).

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)

No data

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

No data

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

1. Estudio y puesta en valorar de la rica y atávica cultura vitivinícola de las comarcas alicantinas 2.Entender los elementos del paisaje alicantino asociado al cultivo de la vid de vinificación y el patrimonio arquitectónico y cultural relacionado con el vino. 3.Aproximación al mundo de la enología: Aprender los conceptos y procedimientos en el ámbito teórico/práctico sobre los métodos y técnicas del cultivo del viñedo, la elaboración de vinos y derivados de la vid, el análisis y calidad de los productos elaborados, las condiciones de higiene y almacenaje de productos, la comercialización de los mismos, así como la investigación e innovación en el campo de la enología. 4.Analizar las dinámicas empresariales vinculadas con la vitivinicultura 5.Acercamiento al Enoturismo, por medio de las rutas del vino, las catas y el maridaje y la gastronomía local.

 

 

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General

Code: 90954
Lecturer responsible:
PONCE HERRERO, GABINO
Credits ECTS:
Theoretical credits: 4,00
Practical credits: 0,00
Distance-base hours:

Departments involved

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Study programmes where this course is taught