Competències i objectius
- Context de l'assignatura per al curs 2018-19
- Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
- Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
Context de l'assignatura per al curs 2018-19
Se trata de una asignatura obligatoria al cursar el curso ESPECIALISTA EN CIENCIA Y TECNOLOGÍA CULINARIA, MARIDAJES, ARROCES Y ALTA COCINA MEDITERRÁNEA. Se complementa con la asignatura de materias primas. Además se trata de una asignatura obligatoria para obtener el máster en ARROCES Y ALTA COCINA MEDITERRÁNEA APLICADA
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA
Competències generals
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE2 : Aprofundir en les diferents tècniques innovadores implicades en els arrossos i l'alta cuina mediterrània.
- CE3 : Comprendre i aprofitar la interrelació i interacció dels fenòmens fisicoquímicos i biològics que ocorren durant el procés de producció i en la preparació dels aliments.
- CE4 : Desenvolupar diferents tècniques culinàries d'alt grau d'especialització amb la inclusió de noves tecnologies adaptades als diferents grups d'aliments.
MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA
Competències generals
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE10 : Desenvolupar diferents tècniques culinàries d'alt grau d'especialització amb la inclusió de noves tecnologies adaptades als diferents grups d'aliments.
- CE8 : Conèixer les diferents tècniques culinàries, els seus principis fonamentals i els efectes que produeixen sobre els aliments, els productes alimentaris relacionats amb els arrossos i l'alta cuina mediterrània.
- CE9 : Comprendre la interrelació i interacció dels fenòmens fisicoquímicos i biològics que ocorren durant el procés de producció, preparació dels aliments.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
Conocer las técnicas básicas de cocina para elaboración de arroces mediterráneos
Conocer cambios químico-Fisicos que sufren los alimentos en las cocciones explicadas
Saber como se elaboran algunas salsas típicas de la cocina mediterráneas y aspectos químico-fisicos que influyen en su estabilidad.
Conocer como valorar nutricionalmente recetas de arroces típicos de la Comunidad Valenciana
Reflexionar sobre posibles adaptaciones en las recetas para adaptarlas a algunas intolerancias y/o alergias alimenarias
Conocer las bases de la higiene y manipulación de alimentos
;