Competències i objectius
- Context de l'assignatura per al curs 2010-11
- Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
- Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11
Context de l'assignatura per al curs 2010-11
Sense dades
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències específiques (CE)
- E33 : Reconèixer els objectius i particularitats de la producció industrial d'aliments.
- E34 : Conèixer els principals efectes que l'aplicació de la calor i la humitat causa sobre les propietats nutritives i organolèptiques dels aliments, assessorar científicament i tècnicament sobre els productes alimentaris i el seu desenvolupament. Avaluar el compliment d'aquest assessorament.
- E35 : Utilitzar la ciència per a explicar alguns dels fenòmens que ocorren en cuina.
- E36 : Conèixer les diferents fonts (bibliogràfiques, Internet, etc.) de coneixement relacionades amb la ciència i tecnologia d'aliments.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Competències generals del títol (CG):>>Mòdul de ciències dels aliments
- 11 : Identificar i classificar els aliments, productes alimentaris i ingredients alimentaris.
- 12 : Conèixer la seua composició química, les seues propietats fisicoquímiques, el seu valor nutritiu, la seua biodisponibilitat, les seues característiques organolèptiques i les modificacions que pateixen com a conseqüència dels processos tecnològics i culinaris.
- 13 : Conèixer els sistemes de producció i els processos bàsics en l'elaboració, transformació i conservació dels principals aliments.
- 14 : Conèixer i aplicar els fonaments de l'anàlisi bromatològica i sensorial de productes alimentaris.
- 15 : Interpretar i utilitzar les bases de dades i taules de composició d'aliments.
- 17 : Conèixer les tècniques culinàries per a optimitzar les característiques organolèptiques i nutricionals dels aliments, amb respecte a la gastronomia tradicional.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Conèixer les matèries primeres i els principis bàsics del processament d'aliments.
- Reconèixer els objectius i les particularitats de la producció industrial d'aliments.
- Descriure els mètodes utilitzats per a preparar aliments després de la recol·lecció.
- Introduir els processos que es duen a terme a altes i baixes temperatures en la indústria alimentària.
- Estudiar els paràmetres principals de control dels processos realitzats als aliments.
- Reconèixer els processos industrials per a la conservació dels aliments.
- Definir els principals conceptes emprats en el procés d'envasament d'aliments.
- Ser capaç de fer treballs i exposar-los als companys.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2010-11
Sense dades
;