Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
L'assignatura de Biologia Cel·lular, va dirigida a l’estudi de l’organització estructural i funcional de la cèl·lula eucariota, no solament de cadascuna de les parts que la constitueixen sinó de les relacions entre els diferents orgànuls i els processos que hi tenen lloc (secreció, transport, senyalització, proliferació, etc.). Les pràctiques de l’assignatura es basen en la utilització del microscopi i la realització de diferents tècniques per a visualitzar tipus cel·lulars diferents i les seues estructures, aquelles de major valor pedagògic. És una disciplina imprescindible també per a conèixer els altres els nivells de complexitat, tant d’inferiors (atòmic i molecular) com de superiors (de sistemes, individus, associacions d’individus, etc.) impartits en altres matèries (Bioquímica i Biologia Molecular, Genètica, Fisiologia, Microbiologia, Botànica, Zoologia, etc.).
Competències genèriques de grau
Competències específiques:>>de coneixement
Competències específiques:>> d'habilitat
Competències genèriques de la UA
Competències específiques:>>de coneixement
Competències específiques:>> d'habilitat
1) Conèixer les funcions dels components cel·lulars, relacionar-los i comprendre que el
funcionament cel·lular és el resultat del funcionament dels seus components.
2) Comprendre els esdeveniments del cicle cel·lular, la regulació i la importància, tant de la divisió com de l'apoptosi.
3) Comprendre que els defectes celul·lars són la base de la patologia.
4) Descriure i interpretar l'estructura i ultraestructura cel·lular a partir d'imatges de microscòpia òptica i electrònica.
5) Dominar la terminologia bàsica de la biologia cel·lular per a aprendre a expresar els conceptes de l'assignatura.