Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

La asignatura "Panadería, repostería y heladería" es una asignatura obligatoria de segundo curso del Grado de Ciencias Gastronómicas, que se imparte en la Facultad de Ciencias de la Universidad de Alicante. Esta asignatura tiene una carga lectiva total de 6 créditos ECTS que se impartirán en el segundo cuatrimestre y pertenece al bloque de Elaboración Culinaria. Esta asignatura pretende iniciar a los alumnos en las nociones básicas sobre la elaboración de pan, productos de repostería y helados y dotarlo de las competencias necesarias para poder crear una carta de productos adecuada en un local de restauración, así como aconsejar a los potenciales clientes.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals

  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita

 

Competències generals

  • CG2 : Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

 

Competències Específiques

  • CE20 : Conèixer els canvis biològics, químics i físics que es poden produir en les matèries primeres alimentàries durant la seua preparació o magatzematge
  • CE22 : Conèixer els ingredients, saber formular i elaborar gelats i productes de pastisseria i pans
  • CE24 : Conèixer el paper dels ingredients i additius sobre les propietats sensorials dels productes alimentaris elaborats
  • CE6 : Conèixer i saber utilitzar l'instrumental i els sistemes de conservació, emmagatzematge i envasat de productes alimentaris i les possibles modificacions en les propietats finals del producte

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Conèixer els ingredients, els components i el paper que tenen en les propietats sensorials i estructurals dels productes.
  • Saber formular i elaborar gelats i productes de pastisseria i pa.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

-Conocer los diferentes tipos de materias primas que intervienen en la elaboración del pan y sus derivados.

-Conocer la mecánica de transformación de la masa de pan y de la bollería.

-Conocer los distintos tipos de masas y sus procesos de elaboración.

-Conocer las materias primas que se emplean en la elaboración de helados y sus propiedades funcionales.

 

 

 

 

;

Dades generals

Codi: 21717
Professor/a responsable:
SANCHEZ ALBERT, MARIA AGUEDA
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 0,80
Crèdits pràctics: 1,60
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0,8
    Crèdits pràctics: 1,6
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix