Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2017-18
La asignatura de Helado y Nutrición, es una asignatura obligatoria en el curso de Experto en Elaboración de helados artesanos necesaria para adquirir los conceptos y conocimientos básicos en Nutrición y Dietética y poder aplicarlos a los helados. A su vez constituye la base necesaria e imprescindible para la elaboración de los helados en función de las necesidades nutricionales, en personas sanas y con determinadas patologías relacionadas con la nutrición.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2017-18
EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS
Competències generals
- CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
- CG3 : Dominar les característiques, quant a la composició, que ha d'atresorar un gelat perquè resulte compatible amb un estat de salut òptim.
Competències Específiques
- CE5 : Conèixer els fonaments de nutrició humana.
- CE6 : Identificar i classificar els aliments, productes alimentosos i ingredients alimentaris.
EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS
Coneiximents/Continguts
- CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
- CON3 : Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
- CON8 : Conèixer els fonaments de nutrició humana.
Competències específiques:>>Mòdul Opcional de Biomedicina
- HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
- HD3 : Tenir en compte les característiques que ha de tenir un gelat perquè resulte compatible amb un estat de salut òptim
- HD6 : Identificar i classificar, sobre la base de la seua composició, els aliments i additius emprats en l'elaboració de gelats.
Capacitats/Competències
- C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
- C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2017-18
Competencias Generales
Dominar las características, en cuanto a la composición, que debe atesorar un helado para que resulte compatible con un estado de salud óptimo.
Conocer y describir todas las sustancias que integran un helado y las características funcionales de las mismas.
Competencias Específicas
Identificar y clasificar los alimentos, productos alimenticios e ingredientes alimentarios.
Conocer los fundamentos de nutrición humana.
Dades generals
Codi:
78101
Professor/a responsable:
MARTIN LLAGUNO, ICIAR
Crèdits ECTS:
1,00
Crèdits teòrics:
0,40
Crèdits pràctics:
0,00
Càrrega no presencial:
0,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Crèdits teòrics: 0,3
Crèdits pràctics: 0
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)