Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: EXPERT/A EN FONAMENTS TÈCNICS DE L'ELABORACIÓ DE CERVESA
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

EXPERT/A EN FONAMENTS TÈCNICS DE L'ELABORACIÓ DE CERVESA

Codi:
 9333

Crèdits:
 20
 
Data de publicació:
 25/10/2019

Titol:
 Estudis Propis
 
Preu:
 67,06
 Crèdits en 1a matrícula
 

RAMA

Sense definir

PLA

EXPERT/A EN FONAMENTS TÈCNICS DE L'ELABORACIÓ DE CERVESA

TIPÚS DE ENSENYAMENT

No Presencial

IDIOMES EN ELS QUALS S'IMPARTEIX

Castellà

CENTRES ON S'IMPARTEIX

Centre de Formació Permanent

ESTUDI IMPARTIT CONJUNTAMENT AMB

Solament s'imparteix en aquesta universitat

DATES D'EXAMEN

Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.

PLA D'ESTUDIS OFERIT

 

Llegenda: No ofertadaSense docencia
UNICO
20 crèdits
 
 
Superat aquest bloc s'obté
EXPERTO EN FUNDAMENTOS TÉCNICOS DE LA ELABORACIÓN DE CERVEZA

  • Formar experts i expertes en elaboració de cervesa artesanal que siguen capaces de:
  • Controlar les propietats de la cervesa mitjançant el control i racionalització del procés d'elaboració.
  • Comprendre les bases científiques de l'elaboració de cervesa.
  • Determinar les propietats de la cervesa acabada.
  • Organitzar i planificar el treball en una cerveseria.
  • Analitzar les matèries primeres i el seu ús òptim.
  • Ser capaços de gestionar l'anàlisi sensorial.

COMPETÈNCIES


Competències generals

  • CG1:Adquirir els coneixements necessaris per a la fabricació de cervesa artesana.
  • CG2:Controlar les propietats de la cervesa mitjançant el control del procés d'elaboració.
  • CG3:Comprendre els fonaments tècnics i científics en els quals es basa l'elaboració de cervesa.
  • CG4:Determinar les propietats òptimes de la cervesa com a producte acabat.
  • CG5:Adquirir capacitat d'anàlisi i de síntesi de la informació científica.
  • CG6:Gestionar la informació per a fer ús d'ella durant l'elaboració.
  • CG7:Organitzar i planificar el treball en l'elaboració de cervesa.

Competències Específiques

  • CE1:Ser capaç d'identificar i utilitzar els equips destinats a la fabricació de cervesa artesana.
  • CE2:Ser capaç d'avaluar la idoneïtat d'emprar diferents ingredients per a l'elaboració de cervesa artesana.
  • CE3:Ser capaç de controlar els processos d'elaboració per a aconseguir un objectiu organolèptic concret.
  • CE4:Ser capaç d'elaborar cervesa artesana en condicions reproduïbles.
  • CE5:Avaluar les propietats del llúpol i altres plantes aromàtiques.
  • CE6:Avaluar i modificar la qualitat de l'aigua d'elaboració.
  • CE7:Analitzar les diferents fonts de carbohidrats i el procés de malteo.
  • CE8:Conéixer els diferents tipus de llevats i les seues condicions òptimes de treball.
  • CE9:Conéixer els processos bioquímics involucrats en l'elaboració de cervesa.
  • CE10:Avaluar les propietats dels enzims que participen en el procés d'elaboració.
  • CE11:Estudiar els mètodes d'elaboració de cervesa amb baix contingut alcohòlic.
  • CE12:Conéixer els processos bioquímics relacionats amb el bullit del most.
  • CE13:Estudiar l'equip i els processos emprats per al refredat i la fermentació del most.
  • CE14:Estudiar l'equip i els processos relacionats amb la maduració i el condicionament del most.
  • CE15:Avaluar les necessitats i riscos de l'envasament de cervesa.

L'Expert/a en Fonaments Tècnics de l’Elaboració de Cervesa consta de 20 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:

Tipus d'assignatures

Crèdits

  Obligatòries (OB)

20

  Optatives (OP)

0

TOTAL CRÈDITS

20

 

Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.

En l'apartat "Pla d'estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.

Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi de EXPERT/A EN FONAMENTS TECNICOS DE L'ELABORACION DE CERVESA

 

REQUISITS D'ACCÉS

Amb caràcter general, per a accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi d'Expert es requereix:

  • Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior (Diplomat, Enginyer Tècnic, Arquitecte Tècnic, Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, Màster, Doctor).
  • També podran accedir els qui estiguen cursant un títol oficial d'educació superior i li resten menys de 18 crèdits per a la seua obtenció.
  • Complir els requisits d'accés a estudis universitaris oficials en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).
  • A aquest títol d'Expert també es podrà accedir mitjançant una prova especial d'accés per a alumnat amb experiència professional. Aquesta prova especial d'accés per a aquest alumnat haurà de ser informada i aprovada pel Vicerectorat amb competències en aquests estudis.

DIRIGIT A

  • Profesionaels del sector de la cerveseria.
  • Titulats en branques científiques i tècniques amb interés a especialitzar-se en l'elaboració de cervesa.
  • Persones amb interés en l'elaboració de cervesa casolana.

CRITERIS D'ADMISSIÓ

  • Per ordre d'inscripció EN CAS DE SUPERAR-SE EL MÀXIM NOMBRE D'ALUMNES PREVIST EN LA MATRÍCULA.

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ

La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic establisca la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).

Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicació dels criteris d'admissió, els qui siguen admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per a realitzar la matrícula.

TAXES

La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar en la pàgina:

https://web.ua.es/va/continua/taxes.html

 

Preu públic per crèdit

63,65 €

Descompte per a alguns colectius: aturats i antics alumnes.

60,30 €

Descompte per a socis de Associacions Individuals (Somos Cerveceros) o Bloc Cerveser.

57 €

Descompte per pagament abans de 15 de setembre.

 

 

L'Expert en Fonaments Tècnics de l'Elaboració de Cervesa és un títol propi de la Universitat d'Alacant.


La legislació vigent permet que les universitats, en ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:

- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Butlletí Oficial de l'Estat de 30 d'octubre de 2007)

- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovada pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014, BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega les recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent, DOCE 2002/C163/01)

Més informació sobre normativa:

http://web.ua.es/va/continua/normativa.html

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Itziar Léndez Fernández

Escola de Negocis, Universitat d'Alacant Fundació General

Telèfon: 965 90 93 73

itziar@ua.es

http://www.enegocios.ua.es

ORGANITZADORS ACADÈMICS

Departament d’Agroquímica i Bioquímica 

DIRECCIÓ ACADÈMICA

  • Directora d’estudis:

María José Bonete Pérez

Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares