Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

Codi:
 9389

Crèdits:
 20
 
Data de publicació:
 26/01/2023

Titol:
 Estudis Propis
 
Preu:
 132,50
 Crèdits en 1a matrícula
 

RAMA

Sin Validez

PLA

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

TIPÚS DE ENSENYAMENT

Híbrida (semipresencial)

IDIOMES EN ELS QUALS S'IMPARTEIX

Castellà

CENTRES ON S'IMPARTEIX

Centre de Formació Contínua (ContinUA)

ESTUDI IMPARTIT CONJUNTAMENT AMB

Solament s'imparteix en aquesta universitat

DATES D'EXAMEN

Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.

PLA D'ESTUDIS OFERIT

 

Llegenda: No ofertadaSense docencia
ÚNICO
20 crèdits
 
 
Superat aquest bloc s'obté
EXPERTO/A EN ELABORACIÓN ARTESANAL DE HELADOS

COMPETÈNCIES


Competències específiques:

    Mòdul Opcional de Biomedicina

    • HD1:Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
    • HD2:Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
    • HD3:Tenir en compte les característiques que ha de tenir un gelat perquè resulte compatible amb un estat de salut òptim
    • HD4:Planificar i organitzar el procés d'elaboració i emmagatzematge dels gelats, tenint en compte els ingredients i la maquinària requerida.
    • HD5:Controlar que les formulacions compleixen amb la legislació del gelat.
    • HD6:Identificar i classificar, sobre la base de la seua composició, els aliments i additius emprats en l'elaboració de gelats.
    • HD7:Formular gelats tenint en compte diferents variables com a estabilitat, característiques sensorials, cost o salut.
    • HD8:Manejar i interpretar la informació de bases de dades, taules de composició d'aliments i fitxes tècniques.
    • HD9:Elaborar, aplicar, i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos a l'elaboració de gelats

Coneiximents/Continguts

  • CON1:Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON2:Conèixer la legislació bàsica referent al Gelat.
  • CON3:Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
  • CON4:Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.
  • CON5:Identificar i entendre els aspectes més rellevants del procés de formulació d'un gelat.
  • CON6:Conèixer la maquinària que s'utilitza en un obrador i les seues característiques més rellevants.
  • CON7:Reconèixer la terminologia química i convencions aplicades a l'elaboració de gelats.
  • CON8: Conèixer els fonaments de nutrició humana.
  • CON9: Conèixer la microbiologia dels gelats i aliments emprats per a la producció d'aquests.

Capacitats/Competències

  • C1:Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2:Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • C3:Recopilar, sintetitzar informació relacionada amb la temàtica del curs i argumentar sobre ella, tant de manera oral com escrita.
  • C4:Desenvolupar nous productes en funció de les noves tendències.

L'Expert/a en Elaboració Artesanal de Gelats consta de 20 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:

Tipus d'assignatures

Crèdits

  Obligatòries(OB)

18

  Optatives(OP)

0

  Treball Final (OB)

2

TOTAL CRÈDITS

20

 

Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.

En l'apartat "Pla d'estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.

Després de superar el total de crèdits s'obté l'estudi de formació permanent d'EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS.

REQUISITS D’ACCÉS

Per accedir als Estudis de Formació Permanent es requereix:

  • Estar en possessió d'un títol universitari oficial.
  • També podran accedir els qui els reste superar el TFG (treball de fi de grau) i un màxim de 9 crèdits per a obtenir la titulació de Grau.

 

DIRIGIT A

  • Professionals titulats universitaris directament relacionats amb el sector de la gelateria artesanal. Es requerirà la presentació, en el moment de realitzar la preinscripció al curs, de documentació acreditativa que demostri aquesta vinculació (original i còpia) que justifiqui aquesta vinculació (Certificat expedit per a.N.H.C.I.A., Imposat d'Activitats Econòmiques, nòmines).
  • Persones amb titulació universitaria que no estiguin vinculades a aquest sector, que tinguen un interès particular en la matèria del curs a fi de desenvolupar, en un futur, la seva carrera professional en el sector esmentat.

 

CRITERIS D’ADMISIÓ

Les preinscripcions seran ordenades segons la data d'entrada de les mateixes. En el cas que el nombre d'inscripcions superi el màxim d'alumnes permès es durà a terme una selecció de l'alumnat per part d'una comissió formada per: el director d'estudis del curs, el cap d'estudis del curs i un tercer membre amb tasques docents assignades en el curs.

Aquesta comissió avaluarà les sol·licituds presentades donant prioritat a les dels associats a A.N.H.C.I.A. fins a completar el nombre de places disponibles i publicarà una llista d'admesos. Sota algunes circumstàncies es podrà sol·licitar una entrevista personal amb l'interessat.

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ

La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic establisca la direcció d'estudis.

Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicació dels criteris d'admissió, els qui siguen admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per a realitzar la matrícula.

 

TAXES

La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar en la pàgina:

https://cfp.ua.es/va/taxes.html

 

Preu públic per crèdit

119,25 €

Descompte a socis d'ANHCEA.

L'Expert/a en Elaboració Artesanal de Gelats és un estudi de formació permanent de la Universitat d'Alacant.

Els Estudis de Formació Permanent estan regulats per la següent normativa:

- REIAL DECRET 822/2021, de 28 de setembre, pel qual estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la qualitat

- Normativa d'Ensenyaments Propis de la Universitat d'Alacant (BOUA 27/01/2023)

 

Més informació sobre normativa:

https://cfp.ua.es/va/normativa.html

Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares