Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: EXPERT EN MEDIACIÓ FAMILIAR I EN ASSUMPTES CIVILS
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

EXPERT EN MEDIACIÓ FAMILIAR I EN ASSUMPTES CIVILS

Codi:
 9149

Crèdits:
 20
 
Data de publicació:
 26/06/2014

Titol:
 Estudis Propis
 
Preu:
 Per al curs 2018-19
 no te definit el preu
 

RAMA

Sense definir

PLA

EXPERT EN MEDIACIÓ FAMILIAR I EN ASSUMPTES CIVILS

TIPÚS DE ENSENYAMENT

Mixta

IDIOMES EN ELS QUALS S'IMPARTEIX

Sense definir

CENTRES ON S'IMPARTEIX

Centre de Formació Contínua (ContinUA)

ESTUDI IMPARTIT CONJUNTAMENT AMB

Solament s'imparteix en aquesta universitat

DATES D'EXAMEN

Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.

PLA D'ESTUDIS OFERIT

Node inicial:
 

Llegenda: No ofertadaSense docencia
MÓDULO GENERAL. MEDIACIÓN. HERRAMIENTAS Y TÉCNICAS
10 crèdits
 
 
Superat aquest bloc s'obté
GENERAL. MEDIACIÓN. HERRAMIENTAS Y TÉCNICAS
MÓDULO MEDIACIÓN FAMILIAR Y EN ASUNTOS CIVILES
10 crèdits
 
 
Superat aquest bloc s'obté
MEDIACIÓN FAMILIAR Y EN ASUNTOS CIVILES
EXPERTO EN MEDIACIÓN FAMILIAR Y EN ASUNTOS CIVILES
20 crèdits
 
 
Superat aquest bloc s'obté
MEDIACIÓN FAMILIAR Y EN ASUNTOS CIVILES

Formar mediadors perquè gestionen eficientment conflictes, en general, i els generats en el si familiar, en l'àmbit civil i mercantil, en el si d'organitzacions complexes, i en el marc penal i penitenciari, en particular. Oferir formació en mediació de màxima qualitat amb l'objecte de crear una xarxa d'interventors de conflictes dirigits a actuar tant en la prevenció com en la resolució dels mateixos intra i extrajudicialment. Incorporar eines de gestió de conflictes i habilitats de negociació i mediació per a la pràctica professional habitual. Realitzar un entrenament intensiu en les aptituds, actituds i competències necessàries per a adquirir un perfil mediador en els diferents àmbits treballats.

Es fan pròpies, com a competències bàsiques i generals comuns als diferents títols que integren aquest PEP, les exigides i que garanteixen els títols de master oficials pel RD 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials, que són les que a continuació es relacionen:

Competències bàsiques

CB1 Que l'alumnat posseïsca i comprenga coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.

CB2 Que l'alumnat sàpia aplicar els coneixements adquirits i tinga capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi.

CB3 Que l'alumnat siga capaç d'integrar coneixements i d'enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

CB4 Que l'alumnat sàpia comunicar les seues conclusions (i els coneixements i raons últimes que les sustenten) a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.

CB5 Que l'alumnat posseïsca les habilitats d'aprenentatge que li permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran mesura autodirigido o autònom.



Competències generals

CG1 Que l'alumnat siga capaç d'obtenir i de seleccionar la informació i les fonts rellevants per a la resolució de problemes, l'elaboració d'estratègies d'actuació i l'assessorament a clients.

CG2 Que l'alumnat siga capaç d'elaborar i manejar els escrits, informes i procediments d'actuació més idonis per als problemes suscitats.

CG3 Que l'alumnat adquirisca els instruments per a poder planificar, ordenar i canalitzar activitats de manera que s'eviten en tant que sigui possible els imprevists, es prevegen i minimitzen els eventuals problemes i s'anticipen les seues solucions.

CG4 Que l'alumnat contemple en conjunt i tinga en compte els diferents aspectes i les implicacions en els diferents aspectes de les decisions i opcions adoptades, sabent triar o aconsellar les més convenients dins de l'ètica, la legalitat i els valors de la convivència social.

CG5 Que l'alumnat sàpia treballar en equips professionals i multiprofesionales amb eficàcia i eficiència reproduint contextos reals i aportant i coordinant els propis coneixements amb els de altres branques i intervinents.

CG6 Que l'alumnat siga capaç de prendre decisions individuals i de participar activament en la presa de decisions col·lectives.

CG7 Que l'alumnat conega i incorpore les noves tecnologies a l'exercici professional.

CG8 Que l'alumnat siga capaç de destriar la informació contradictòria i d'elaborar un judici crític sobre la mateixa.

CG9 Que l'alumnat siga capaç de preparar i comunicar casos, problemes o situacions i de plantejar i defensar possibles solucions mitjançant diferents tècniques d'exposició %o2013oral, escrita, presentacions, etc-.

CG10 Que l'alumnat participe en debats i discussions, dirigir-los i coordinar-los i siga capaç de resumir-los i extraure d'ells les conclusions més rellevants i acceptades per la majoria.

Competències Específiques

Són competències específiques, encara que coincidents en els diferents ensenyaments que permeten la formació de l'alumnat en l'exercici o desenvolupament de la mediació en els diferents àmbits que s'aborden %o2013açò és, en l'àmbit familiar, escolar, sanitari, comunitari, civil i mercantil i penal i penitenciari- o, si es prefereix, en les diferents titulacions que integren aquest PEP, les següents:

CE1 Que l'alumnat posseïsca, comprenga i desenvolupe habilitats que possibiliten aplicar els coneixements acadèmics especialitzats adquirits en estudis anteriors, si és el cas, com a llicenciatures, diplomatures, graus o semblants, a la realitat canviant a la qual s'enfronten el mediador per a evitar situacions de lesió, risc o conflicte en relació als interessos encomanats o el seu exercici professional davant tribunals o autoritats públiques i en les funcions que li corresponen.

CE4 Que l'alumnat conega les diferents tècniques de composició d'interessos i saber trobar solucions a problemes mitjançant mètodes alternatius a la via jurisdiccional.

CE5 Que l'alumnat conega i sàpia aplicar els drets i deures deontològics professionals en les relacions amb les parts i resta de subjectes intervinents en la mediació.

CE6 Que l'alumnat conega i avalue les diferents responsabilitats vinculades a l'exercici de l'activitat professional en què consisteix la mediació i la promoció de la responsabilitat social del mediador.

CE7 Que l'alumnat sàpia identificar conflictes d'interessos i conèixer les tècniques per a la seua resolució, establir l'abast del secret professional i de la confidencialitat, i preservar la independència de criteri.

CE8 Que l'alumnat sàpia identificar els requeriments de prestació i organització determinants per al desenvolupament de les funcions que corresponen al mediador.

CE9 Que l'alumnat sàpia conega i sàpia aplicar en la pràctica l'entorn organitzatiu, de gestió i comercial de la professió de mediador, així com el seu marc jurídic associatiu, fiscal, laboral i de protecció de dades de caràcter personal.

CE10 Que l'alumnat desenvolupe les destreses i habilitats per a l'elecció de l'estratègia correcta per a l'acompliment amb èxit de la seua labor tenint en compte les exigències dels diferents àmbits de la pràctica professional.

CE11 Que l'alumnat sàpia desenvolupar destreses que permeten al mediador millorar l'eficiència del seu treball i potenciar el funcionament global de l'equip o institució en què ho desenvolupa mitjançant l'accés a fonts d'informació, el coneixement d'idiomes, la gestió del coneixement i el maneig de tècniques i eines aplicades.

CE12 Que l'alumnat sàpia organitzar i planificar els recursos individuals i col·lectius disponibles per a l'exercici en les seues diferents modalitats organitzatives de la professió de mediador.

CE14 Que l'alumnat sàpia desenvolupar treballs professionals en equips específics i interdisciplinaris.

CE15 Que l'alumnat sàpia desenvolupar habilitats i destreses interpersonals, que faciliten l'exercici de la professió de mediador en les seues relacions amb els ciutadans, amb altres professionals i amb les institucions.

L'Expert en Mediació Familiar i en Assumptes Civils consta de 20 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:

Tipus d'assignatures

Crèdits

  Obligatòries(OB)

19

  Optatives(OP)

0

  Treball Final (OB)

1

TOTAL CRÈDITS

20

Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.

En l'apartat "Pla d'estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.

Després de superar el total de crèdits s'obté el títol propi d'EXPERT EN MEDIACIÓ FAMILIAR I EN ASSUMPTES CIVILS.

Aquest títol propi forma part del Programa d'Estudis Propis en MEDIACIÓ EN L'ÀMBIT CIVIL, MERCANTIL I PENAL, que està integrat pels següents títols propis:

-Màster en Mediació en l'àmbit civil, mercantil i penal

-Expert en Mediació Mercantil i Especialitzada en Matèria Concursal.

-Expert en Mediació Familiar i en Assumptes Civils.

-Expert en Mediació Penal i Penitenciària

 

  REQUISITS D'ACCÉS

Amb caràcter general, per accedir als ensenyaments conduents a l'obtenció del títol propi d'Expert es requereix:

  • Estar en possessió d'un títol oficial d'Educació Superior (Diplomat, Enginyer Tècnic, Arquitecte Tècnic, Llicenciat, Enginyer, Arquitecte, Grau, Màster, Doctor)
  • També podran accedir els qui estiguin cursant un títol oficial d'educació superior i li restin menys de 18 crèdits per a la seva obtenció.
  • Complir els requisits d'accés a estudis universitaris oficials en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

   DIRIGIT A

Llicenciats-as/Graduat-as/diplomats-as en Dret i Criminologia, ADE, DADE, TADE, Ciències Econòmiques i Empresarials. Treballadors/as Socials. Psicòlegs/as. Graduats/as socials. Pedagogs i titulats en estudis afins Advocats/as. Membres de la Carrera Judicial, Fiscals, Secretaris/as Judicials, Personal auxiliar i col·laborador de l'Administració de Justícia. Funcionaris/as Penitenciaris.

Així mateix, els ensenyaments que integren els diferents títols d'expert universitari oferits es dirigeixen a titulats i professionals dels diferents àmbits d'aplicació de la mediació inclosos en aquest Programa d'Estudis Propis.

 

  CRITERIS D'ADMISSIÓ

 
S'atendrà a la condició de llicenciat/a -o, arribat el moment, d'egressat/a en la titulació de Grau- o diplomat/a en els diferents estudis universitaris ressenyats en l'apartat anterior, a la condició de col·legiat/a (Advocacia) del/l'alumne/a i, així mateix, a l'acreditada experiència en l'exercici de les professions en l'àmbit de les quals té cabuda la mediació com a mètode de resolució de conflictes intersubjetivos i socials.

A l'alumnat del títol de Master: Estar en possessió d'una titulació universitària corresponent a un segon cicle (Llicenciat, Enginyer, Arquitecte o Grau). Excepcionalment, atenent a l'especificitat dels ensenyaments corresponents a un Màster Universitari concret i a la seua connexió amb la formació de postgrau de titulats universitaris de primer cicle, es podrà proposar per a la seua aprovació l'admissió d'alumnes que estiguen en possessió d'un títol de primer cicle (Diplomat, Enginyer Tècnic i Arquitecte Tècnic).S'admeten alumnes amb titulació de primer cicle.

A l'alumnat del títol d'Expert Universitari: reunir els requisits d'accés a titulacions de la Universitat o ser professionals directament relacionats amb l'especialitat del curs. En aquest últim cas, el/l'alumne/a haurà de superar una prova especial d'accés informada i aprovada prèviament pel Vicerectorat d'Estudis, després d'abonar les corresponents taxes de dret a examen.

  PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ

La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic estableixi la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).

Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicacion dels criteris d'admissió, els qui siguin admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per realitzar la matrícula.

 

  TAXES

La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar a la pàgina:

http://web.ua.es/va/continua/taxes.html

L'Expert en Mediació Familiar i en Assumptes Civils és un títol propi de la Universitat d'Alacant.

La legislació vigent permet que les universitats, en ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat:

- Disposició addicional onzena del Reial decret 1393/2007, de 29 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials (Butlletí Oficial de l'Estat de 30 d'octubre de 2007)

- Normativa de la Universitat d'Alacant sobre ensenyaments propis de postgrau i especialització (Aprovada pel Consell de Govern el 14 d'abril de 2014, BOUA 15 d'abril de 2014). Aquesta Normativa arreplega les recomanacions realitzades pel Consell de la Unió Europea conduents a l'espai europeu de formació permanent (Resolució del Consell de 27 de juny de 2002 sobre l'educació permanent, DOTZE 2002/C163/01)

Més informació sobre normativa:

http://web.ua.es/va/continua/normativa.html

 

 INFORMACIÓ DE CONTACTE

 

Verónica López Yagües

Facultad de Derecho

Ctra. San Vicent del Raspeig, s/n

03080 Alacant

Telèfon: 965903558-365909514

http://derecho.ua.es/es/estudios/estudios-de-la-facultad-de-derecho.html

www.ua.es

www.icali.es

 

 ORGANITZADORS ACADÈMICS

Facultat de Dret

 DIRECCIÓ ACADÈMICA

  • Director d'estudis:

   Verónica López Yagües

  • Coordinadors/as d'estudis:

     MA. Martínez Martínez

     M. Villén Hernández

Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares